Czechbus

Krátký fotoreport z jednoho veletrhu.

Napsal Tomáš Tichý v úterý, 29. listopadu 2022

Nejnovější článek od autora:


Sraz Karos

Nejsem sám kdo má autobus

Ve dnech 22. až 24. listopadu se na letňanském výstavišti konal tradiční veletrh Czechbus 2022. V dřívějších letech se konal na Výstavišti v Holešovicích, ale v roce 2019 byl přesunut do Letňan. Hlavním tématem byla elektromobilita a tomu odpovídalo i několik vystavených modelů elektroaut značky Tesla. Někteří výrobci představily i elektroautobusy, případně alternativy klasického naftového paliva, v podobě vodíku.

U jednoho autobusu bude probíhat testování přímo v Praze, na lince směrem na Barrandov. Pro Kladenské cestující byl k vidění nový elektrobus SOR NS18, jehož alternativa v podobě trolejbusu bude jezdit na trolejbusové lince 58 z Palmovky do Miškovic.

Kromě klasických výrobců městských autobusů SOR, Iveco, Man a dalších se na veletrhu představila i řada výrobců ať už dálkových autobusů (např. Scania, Volvo aj.) tak u nás i nepříliš známých (např. BMC, Isuzu atd.)

Na závěr si mohly zájemci s platným řidičským oprávněním skupiny D, užít testovací jízdu s autobusem autoškoly Dopravního podniku, Iveco Crossway. Jak tato jízda dopadla, si povíme někdy příště, možná.

Na závěr malá fotogalerie.