Zlomená noha!

Jak si zkazit celé prázdniny.

Napsal Tomáš Tichý v sobotu, 9. července 2022

Nejnovější článek od autora:


Sraz Karos

Nejsem sám kdo má autobus

Ten den začal pěkně, byla sobota a já jsem měl koupenou týdení jízdenku na léto od Českých drach. Už předtím, když byly svátky Cyrila a Metoděje a Mistra Jana Husa jsem cestoval. Na první svátek jsem se jel podívat přes Ústí nad Labem a Cheb do německého Norimberku a na druhý svátek pak do Budějic. Přiznávám, že moje druhá cesta byla víceméně jen zvědavost, jak vypadá nově přeložená trať ze Sudoměřic do Votic. Ze stejného důvodu měl být i sobotní výlet na stejné trati. Tentokrát byla mým cílem trať Tábor - Bechyně. Tento výlet ovšem zkončil daleko dřív, než vůbec začal. Když jsem v sedm ráno odcházel z domova v Praze na autobus, špatně jsem došlápnul na posledním schodu v před domem a natáhl se jak široký tak dlouhy pod schody před domem.

Silná bolest v levé noze nevěštila nic dobrého. Dobelhal jsem se k nedaleké studni, kde po sundání boty jsem se jal zkoumat levé chodidlo. Zpráva to byla zlá, neb sice kotník vydržel, ale přesto noha začala nepříjemně otékat a začala pulzovat bolest. Po krátké telefonické konzultaci, která nemocnice bude nejvhodnější, jsem vyrazil do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady. Kde mi pan doktor zdělil onu nepříjemnou zprávu, a sice že jsem si zlomil kost spojující kotník a malíček na levé noze. Dostal jsem na nohu sádru, dvě berle a zprávu že mám přijít v úterý na kontrolu, kde mi zdělí zda nepůjdu na operaci.

V úterý jsem opět dorazil do nemocnice, kdy mi trvalo celou věčnost dostat se na patřičné oddělení, předchozí sádra se rozpadla, tak jsem musel opět na sádrovnu pro novou. Další kontrola už byla na místní poliklinice na Kladně. Můj ortoped, ke kterému normálně chodím měl zrovna dovolenou, tak jsem byl objednán k jinému.

To byla Ukrajinka a ten den nikdo neuměl sádrovat, tak jsem musel za týden přijít znovu. Naštěstí už tam byl můj ortoped, který mě zase pozval další týden do nemocnice, pač zde neměl patřičné vybavení.

Tam mi konečně sundali sádru, dostal jsem sundavací ortézu, s tím že na konci prázdnin ji mám sundat a začít normálně chodit. Bohužel na opravu autobusu jsem neměl ani sílu, ani čas a ani klíče. Takže jeho zprovoznění se opět odložilo.

Snad už to během podzimu bude.