Psychoteror!

Dopravně psychologické vyšetření.

Napsal Tomáš Tichý v pondělí, 23. května 2022

Nejnovější článek od autora:


Sraz Karos

Nejsem sám kdo má autobus

Když už mám všechno úspěšně za sebou, tak jsem si řekl, že bych si došel na dopravně psychologické vyšetření. To jsem si domluvil v autoškole, když jsem si vyzvedával potřebné doklady nutné k výměně řidičáku. Zaplatil jsem přes dva tisíce a domluvil si schůzku na pondělí.

V pondělí jsem se v požadovaný čas dostavil na Vinohrady. Bylo to náročné, neb hodinu předtím jsem měl schůzku s bývalým kolegou z práce, sice taky na Vinohradech, ale trochu blíže k Rozhlasu. Ještě jsem měl za úkol vyzvednout si nějaké součástky z jednoho eshopu, ale ten jak se ukázalo, měl výdejní místo naproti přes ulici u doktorky.

Došel jsem tam lehce zadýchaný, jak jsem uháněl přes Vinohrady, abych vše stihl včas. Začalo to takovým malým dotazníkem. Když jsem přišel, byl tam už jeden klient. V průběhu vyplňování pak dorazil další. Celkem jsme tam byli tři. Následoval test na počítači, kdy jsme měli odpovídat na celkem 240 otázek stylem 1-5 kdy jedna byla naprosto nesouhlasím a pět naprosto souhlasím. Otázky byly nejrůznějšího typu, zda se přejídám, zda jsem konfliktní, zda mám problémy v rodině atd.

V průběhu vyplňování jsme byli dvakrát přerušení. Poprvé když přišel na řadu test na pozornost, kdy jsme dostali papír, kde byly písmena b a p. Ty měla nad a pod sebou jednu až dvě čárky. Naším úkolem bylo zaškrtnut na každém řádku co nejvíce b se dvěma čárkami, ať už byly nahoře či dole, či dokonce jedna nahoře a druhá dole. Vše ostatní bylo špatně. Na jeden řádek bylo čtyřicet sekund, takže stihnout zaškrtnout vše bylo v nadlidských silách.

Druhé přerušení bylo další test, který byl na stejném počítači. Tentokrát šlo o logické myšlení. Naším úkolem bylo u 24 obrazců najít k osmi zobrazeným ten devátý, který odpovídá určitému vzoru. Musím uznat, tenhle test mě ze všech nejvíce bavil a i mi to šlo.

Po dokončení prvního testu z hromady otázek, jsme pak jednotlivě odcházeli s doktorkou do vedlejší místnosti. Kde čekal test na měření reakční doby. Na řadu jsem šel jako poslední. Nejdříve mi doktorka sdělila výsledek předešlých testů. Kdy mi sdělila, že jsem velký snílek, co sice dělá ochotně, ale paličatě podle sebe. Dále, že mám sklony k depresi a úzkosti. To jsem jí potvrdil, s tím, že za to může COVID-19. U testu na logické myšlení jsem dostal velikou pochvalu, neboť jsem měl z 24 otázek správně 22. Ty dvě chyby mě velice mrzí a štve mě, že nevím, kde jsem je udělal. Lepší průměr bývá tak 12, nad 16 správných má pak málo kdo. Prý tolik správných už dlouho neviděla. Pak že koukání na videa na YouTube k ničemu nevede. Já věděl že kanál BRIGHT SIDE, k něčemu jednou bude.

Co se týče testu reakcí, na počítači přede mnou byly tlačítka různých barev a na zemi dva pedály. Mým úkolem bylo mačkat příslušné tlačítko podle barev, či šipku nahoru, nebo dolů, podle příslušného tónu. Ten byl buď hluboký, zmáčkni šipku dolů, či vysoký, zmáčkni šipku nahoru.

Měl jsem dvě chyby, přičemž druhá byla vyloženě z mojí blbosti, kdy test měl dvě části a první část začínala červenou barvou, což mi řekla doktorka. Nevím proč, ale trochu jsem se zamyslel a zmáčkl na začátku druhé části testu opět červenou barvu, když na obrazovce svítila modrá. I přes toto malé zaškobrtnutí jsem prošel s výsledným reakčním časem 0,7s. Limit byl sekundu. Od doktorky jsem dostal potvrzení a spokojen s výsledkem jsem odešel.